- Leren door doen
- Trainers met praktijkervaring
- Klassikale trainingen
- Gedetailleerd cursusmateriaal
- Duidelijke inhoudsbeschrijving
- Maatwerk inhoud mogelijk
- Trainingen die doorgaan
- Kleine groepen
Het Internet verwijst naar een netwerk van netwerken. In dit netwerk wordt elke computer herkend door een wereldwijd uniek adres dat bekend staat als het IP-adres. Een speciale computer, de Domain Name Server, wordt gebruikt om het IP-adres een naam te geven, zodat de gebruiker een computer aan de hand van een naam kan vinden. Bij het Internet spelen diverse protocollen, technologieën, opmaak en styling talen een belangrijke rol. SpiralTrain verzorgt klassikale trainingen die ingaan op diverse aspecten van Internet Technology. Bezoek onze LinkedIn, Facebook of Instagram pagina voor een impressie van SpiralTrain. Klik op onderstaande links voor meer informatie over de cursussen en het rooster.
Het internetprotocol, meestal afgekort tot IP, is een netwerkprotocol waarmee computers op een computernetwerk met elkaar kunnen communiceren, zoals op het internet. Sinds 20 juli 2004 worden binnen het internet twee versies van het internetprotocol ondersteund, de versies IPv4 en IPv6. Het internetprotocol is een onderdeel van een stack die nodig is voor communicatie. In combinatie met het Transmission Control Protocol (TCP) wordt wel over TCP/IP gesproken. Een ander veelgebruikt protocol dat samen met IP gebruikt kan worden is het User Datagram Protocol.
HTML is de afkorting van Hyper Text Markup Language en is de standaard opmaaktaal voor webpagina’s. Het is de taal waarmee webpagina’s worden gemaakt, die vervolgens kan worden bekeken op je browser. HTML is een stuk code waarmee je de structuur van een webpagina bepaalt. Zo kunnen titels, tekstblokken, menu’s, paragrafen, scripts en dergelijke op de webpagina worden gepositioneerd. Met andere woorden, HTML geeft aan de browser door hoe de pagina moet worden weergegeven.
Cascading Style Sheets (afgekort tot CSS) is een styling taal om de vormgeving van webpagina’s los te koppelen van hun feitelijke inhoud en centraal vast te leggen. Het Engelse “style” heeft de betekenis van “opmaak”. Het begrip “cascading” verwijst naar de mogelijkheid van het overerven van opmaak-eigenschappen.
De CSS-informatie voor de vormgeving van het document wordt toegevoegd aan de HTML-code ervan. Die informatie mag in het HTML-bestand zelf staan, maar ook in een apart bestand waar het HTML-document naar verwijst. Een dergelijk extern bestand wordt ook wel stylesheet genoemd.
Bootstrap is een populair HTML-, CSS- en JavaScript-framework voor het ontwikkelen van responsieve websites voor mobiel gebruik. Het framework bevat responsieve CSS- en HTML-sjablonen voor knoppen, tabellen, navigatie en andere elementen die u op een webpagina kunt gebruiken. Er zijn enkele optionele JavaScript modules beschikbaar die ontwikkelaars in staat stellen om responsieve websites te ontwikkelen.